Ens estem apropant. La història de ‘Angry Brigade’.

Ens estem apropant. La història de 'Angry Brigade'.

La Felguera Ediciones (2008). 378 pàgs.

Germanes i germans, ¿quins són els vostres desitjos reals? ¿Estar assegut a la cafeteria, amb la mirada distant, buida, aborridad, beguent un cafè que no sap a res o, tal volta, volar-la o calar-li foc
(Angry Brigade, comunicat nº8)

Entre 1970 i 1972, un fantasmal grup d’activistes anglesos coneguts com la Angry Brigade, atacà amb explosius i armes edificis del govern i residències de diputats, així com amenaçà directament al llavors primer ministre Edward Heath, a qui van enviar un breu nota que advertia: Ens estem apropant.
Sorgits a partir de les revoltes de 1968, molt aviat es van convertir en l’enemic numero u d’anglaterra. Algunes investigadores han vist en el reconeixible estil de l’Angry Brigade la base ideològica del posterior fenòmen punk i els Sex Pistols, però també una implacable crítica posmoderna del món. Tot i així, forren més que aixo: van convertir en reaals les amenaces d’un sector irreductible de l’activisme anàrquic compost per enrages, outsiders y hippies radicaltizats que declaraven la guerra de classes. La potència del seu discurs, bellament formulat per mitjà d’un grapat de furibunds comunicats, expressà l’anhel per superar l’alienació contemporànea, així com va posar punt i final al somni hippie amb l’espectacular voladura d’uns grans magatzems de roba. Aquesta obra, resultat d’un inmens treball d’investigació, no solament narra la història del grup, sino que és un complet recorreggut per la generació post seixantavuit, la contracultura i l’anarquisme. A més, traça un anàlisi discursiu que examina, però també diferència, l’aparició de l’agitació armada i el terrorisme.

Enllaç a part de la maqueta (versió pdf).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s